Orrawa
Orrawa, kunagine heinamõis Tarvastu külje all, on olnud omanäoliste mõtete sünnikoht nii kaua, kui temast kirjalikke andmeid leidub. Seal kogenesid viinavoorid Peterburi, seal kirjutas Johan Lagos «Kalevipoja» pööraseimad peatükid võitlusest sortsidega ja teekonnast maailma lõppu.
Tänased ideed on leebemad.
Orrawa kasesiirupi jaoks kogutakse mahl kunagiselt Võrtsjärve põhjalt, mis kevaditi jätkuvalt üle ujutatakse. Mahlast eraldatakse vesi: 1 liitri siirupi saamiseks kulub üle 120 liitri kasemahla. Osa siirupit väärindatakse ravimtaimedega. Mahlakogumise hooaja ilm määrab aastase koguse: 100-130 liitrit.
Väljaspool mahlahooaega on peremees vindi peale keeranud eestlaste levinuimale äri-ideele, mis Maksuameti andmeil on puulusikate tegemine. Alustuseks valiti kasepuidu asemel väärikas, vastupidav ja hästipoleeritav oliivipuu, mis saabub Orrawale Kreetalt. Lusikate voolimise vahele lõigatakse-lihvitakse lõikelaudu ning pannilabidaid, treitakse kausse, uhmreid jpm. Ka oliivipuitu väärindatakse, lisades värvi ja helgust vaiguga.
Salatilusikas ja -kahvel silmarõõmustavaks serveerimiseks, pikkus 25 cm
Salatilusikas ja -kahvel rikkalikumaks rohelise salati serveerimiseks, pikkus 35 cm
Ovaalne, sügavate ribidega seebialus hoiab seebi kuiva
Kõige õigem moosikeetmise lusikas: ilus, vastupidav ja parajalt pikk
Pannilabidas nii segamiseks kui nõrutamiseks, vali vasaku- või paremakäelise versioon!
Oliivipuust pannilabidas on sitke, vastupidav ja ka silmale ilus
Vastupidav töövahend roogade segamiseks või keevast vedelikust toidupala väljanõrutamiseks
Vajalikud väärispuidust abivahendid nii pannile, potti kui salati serveerimiseks
45,50 €
Kaunis käepärane kulp nii kokkamiseks kui serveerimiseks, väiksem mõõt
Silmapaistev, käes mugav kulp nii kokkamiseks kui serveerimiseks, üle-keskmise suurus
Klassikaline käepidemega väiksem lõikelaud
Keskmise suurusega traditsiooniline lõikelaud pidevaks kasutamiseks
Väike, mugavalt kasutatav, puhastatav ja ladustatav
Suur ovaalne lõikelaud innukamaks kokkamiseks
Sobib väiksemateks hakkimisteks (ürdid, puuviljad, üksik köögivili) ja serveerimiseks
Keskmise suurusega lõikelaud igapäevaseks kasutamiseks
Väiksem lõikelaud silmapaistva kuju ja mugava käepidemega
Suurem lõikelaud igapäevaseks lõikamiseks-hakkimiseks
Väiksem kauss mahutab näksid või kastmed — või hoopis pisividinad laual. Ilus on igal juhul!
Paras kauss supile, pudrule või lihtsalt silmailuks